Events Calendar

By Year By Month By Week Today Search Jump to month

Notice: Undefined variable: yearslist in /home/vianieuws.nl/public_html/components/com_jevents/libraries/jeventshtml.php on line 144

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/vianieuws.nl/public_html/libraries/cms/html/select.php on line 592
VAV-nascholing Gelijk en toch verschillend
Wednesday, 16. January 2019, 13:00 - 16:30

Vaak wordt gedacht dat het verschil tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg niet zoveel uitmaakt. Er zijn natuurlijk specifieke mannen- en vrouwenziekten, maar buiten deze staat lang niet iedere arts er bij stil dat 'gender' een factor van belang is, zowel bij het ervaren van gezondheid en ziekte, als bij risicofactoren voor ziekten en bv. behandelingen. Doel van deze nascholing is om hierover kennis en inzicht op te doen.

Sprekers zijn: em. prof. dr. Toine Lagro-Jansen, Gender & Women's Health, Radboud UMC, Nijmegen, prof. dr. Irene van der Horst-Bruinsma, reumatoloog, Rheumatology and Immunology Center, VUMC, Amsterdam en prof. dr. Angela Maas, hoogleraar Cardiologie voor vrouwen, Radboud UMC, Nijmegen. Er wordt afgesloten met een discussie.

De nascholing wordt gehouden in Zeist. Er is accreditatie aangevraagd voor het specialisme Maatschappij en Gezondheid, profielen B&A en I&A. 

Meer informatie staat in de uitnodiging